Начало Програма за 2019

 

Йоана Стратева

 

Йоана Стратева

Йоана Стратева е родена в София. Започва да учи цигулка на шест години. Приета е в Интернат за даровити деца-музиканти. Завършва Музикалното училище и Държавна Музикална Академия в София в класа на проф.Аврамов. Специализира при Х..Шеринг в Женева и Ж. Калве във Франция. Работи като преподавател в Музикалното училище „Л. Пипков“, Държавна Музикална Академия „Панчо Владигеров“ и Нов Български Университет. Има издадени четири компактдиска с произведения на Беинса Дуно / Петър Дънов/, чиято музика тя популяризира по света. Концертирала е в САЩ, Коста Рика, Англия, Ирландия, Швейцария, Франция, Дания, Русия, Латвия, Македония, Гърция, Мароко и др.

 

 

Магдалена Далчева

 

МАГДАЛЕНА ДАЛЧЕВА

Завършва НМА "Проф. Панчо Владигеров" специалност виолончело. Специализира в двугодишен майсторски клас виолончело и камерна музика, както и на академиите в Германия, Швеция и Лихтенщайн. Един от основателите на Българско клавирно трио, с което става лауреат и носител на І награда на VІІ Общобългарско състезание за певци и инструменталисти. Концертира в Европа, Южна Африка, Китай и Корея. Изнасяла е концерти като камерен музикант на международните фестивали "Варненско лято", "Аполония", "Салон на изкуствата", "Дни на камерната музика" – Добрич, на фестивалите за съвременна музика в Бъкъу и Пула. Има издадени четири СD с камерна музика, както и записи за БНТ, БНР, Радио "Сарагоса" и SABC.

 

Стефан Далчев

 

СТЕФАН  ДАЛЧЕВ

Завършва висшето училище за музика „Фр. Лист“ – Ваймар орган и чембало. Концертира в Европа и Южна Африка като солист и камерен музикант: в световни музикални центрове – Берлин, Санкт Петербург, Виена, Лондон, Прага, Щутгарт и на известни исторически инструменти в Бранденбург, Фрайберг, Лам, Хаарлем, Рига. Реализира множество записи за БНР, БНТ, Балкантон, Южноафриканското радио и телевизия, както и СD, измежду които два за Бялото братство. Преподавал орган и чембало в Университета в Стеленбош (Южна Африка) и АМТИИ Пловдив. Преподавател по музикална теория и пиано в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград.

 

Вокална група „Дъга“

 

Хор Дъга

Вокална група „Дъга“ е създадена непосредствено след 2002г. в Пловдив с художествен ръководител Надя Табакова. В репертоара й влизат творби от български композитори, авторски творби от състава на самата група и песни от Учителя Петър Дънов /Беинса Дуно/. От 2003г.групата започва да изнася концерти в много градове на България- Варна, Бургас, Видин, Русе, Белоградчик, Смолян, Благоевград, Ст. Загора, Ямбол, Разград, Сливен, София и др. През 2012г. по покана на Братската общност във Виена, групата изнася голям мултимедиен концерт с лектория за живота и наследството на Учителя П. Дънов. През 2015г. заедно с български център „Просветление“ и по повод 24 май,тя осъществява турне в Италия-Венеция, Флоренция, Болоня, Рим, като групата изнася концерт в Сан Оресте и във Вечния град на 100м. от базиликата „Св. Петър“ във Българското училище, където гости и българи слушат песните на Учителя П. Дънов. Вокална група „Дъга“ има активно участие в публичното пространство на Пловдив-чествания на важни събития и годишнини с клуб „Космос“ и други формации. Изнася концерти във Балабановата къща, Зала „Съединение“, Аула на НУМТИ, Берьозка и др.

 

Симеон Симеонов – тенор

 

СИМЕОН СИМЕОНОВ

Завършва Музикална Академия – София. Специализира в Италия – Рим, интерпретация при Борис Христов и вокално майсторство при професор Йоланда Манъони. В репертоара си има централните тенорови партии от оперите: Норма, Тоска, Мадам Бътерфлай, Бохеми, Травиата, Набуко, Ернани, Дон Карлос, Макбет, Ловци на бисери и др., които изпълнява в оперните театри в България и гастролите си в Австрия, Германия, Италия, Белгия, Холандия, Франция, Норвегия, Дания, Русия, Румъния, Молдова, Гърция…Има богат песенен репертоар от световната класика и Духовна Музика от Учителя Беинса Дуно, с които усилено концертира в страната и чужбина.Лауреат е на Седмия и Осмия национален преглед на оперното, оперетно и балетно изкуство.Издал е осем аудио-касети и осем компакт диска.

 

Виктор Илиев

 

ВИКТОР ИЛИЕВ

Диригентът и композитор Виктор Илиев е описан от международната преса като " ... едно Изключително музикалено преживяване ... " Ostsee Zeitung ", “...изключително прецизен и харизматичен ... " Märkishe Allgemeine. " Виктор Илиев по настоящем е музикален директор на “Atlas Symphony Orchestra”, гост диригент на Националната филхармонията в Яш, Румъния. Дебютира и с Националния камерен оркестър на Люксембург и Симфоничния оркестър на румънското национално радио Букурещ, Симфоничния оркестър на БНР, както и по покана на Юстус Франц дирижира новогодишния концерт на Филхармония на нациите в Германия, описан от Westfalen Blatt като " ... брилиантен ". Виктор Илиев учи кларинет в САЩ с бележития кларинетист Хукан Розенгрен, както и композиция и дирижиране в Грац и Виена. (проф. Беат Фурер и проф. Леополд Хагер). Aсистира на британския диригент Ричард Хикокс с Радио-симфоничен оркестър-Виена, както и подготвя съвременни оперни продукции за “Steirische Herbst” фестивал в Австрия. Виктор Илиев също е получател на престижната награда и стипендия за композиция " Албан Берг " ( 2001). През периода 2004-05 г. работи като музикален директор на “Euroculture en Pays Gentiane” фестивал във Франция по редица оперни и сценични проекти вдъхновени от Вагнероватаидея за Gesamtkunstwerk ( произведение на целукупност в изкуствата) , където представя и първата си авторска опера " Одисей " (2005 год.). От 2008 год. насам Виктор Илиев живее и работи в Германия със своя международен камерен оркестър, дирижирайки концерти с нова музика в цялата страна. Определян като един от водещите специалисти в сферата на образователните концерти в Германия, целящи популяризирането на съвременната класическа музика от млади европейски композитори сред подрастващото поколение. Като композитор е автор на редица оркестрови и музикално сценични произведения. Музиката му се изпълнява на сцени като: Триенале фестивал Рур, Музей Орсе в Париж, Национален театър Люксембург, Фолксбюне Берлин, Център Жорж Помпиду Париж, и много други. През 2013 г. той създава “Фондация Спектра” в България , като се стреми да ангажира общностите с ограничен достъп до култура.

 

Светослав Костов

 

Светослав Костов

Светослав Костов завършва музикалното си образование в Музикалната Академия в София, след което прави следдипломна квалификация като концерт-китарист в Държавната Музикална Академия "Ханс Айслер" в Берлин. Майсторски класове с Оскар Гилия, Алваро Пиери, Карло Маркионе и много други, както и активното участие в концертния живот на Берлин, го усъвършенстват като инструменталист и интерпретатор. Светослав Костов е лауреат на множество международни конкурси за китара, сред които са конкурсите в Синая (2007) и Берлин (2012). От 2011 година той е музикант на свободна практика в Берлин и концертира с водещите музиканти на световната сцена. Негови записи са разпросранени по цял свят от фирми като iTunes, Google Play, Amazon, Spotify и др. От Април 2018 година Светослав Костов е гост-доцент по класическа китара към Националната Музикална Академия „Панчо Владигеров“. www.costoff-music.com

 

Концерт на хор „Виделина“ с диригент Йордан Камджалов

 

ЙОРДАН КАМДЖАЛОВ

КОНЦЕРТ НА ХОР „ВИДЕЛИНА“ Концертът е посветен на музиката на Петър Дънов. Учителят Петър Дънов, български духовен водач и музикант, е автор на повече от 200 мелодии и песни, изпълнявани от състави и солисти в цял свят. Неговата музика е част от методите за хармонично развитие на човешкото същество. През 1937 год. ученикът на Петър Дънов, Михаил Иванов, известен като Омраам Михаел Айванов, създава общество на Всемирното Бяло Братство и хор „Виделина“ във Франция, в който участват стотици хора от цял свят (Франция, Канада, Швейцария, Германия, Австрия, Италия, Испания, Белгия и т.н.). Хор „Виделина“ изнася концерти в Европа, в България ще гостуват за трети път. Диригенти на концерта, с повече от 100 хористи, ще са харизматичният диригент и композитор Йордан Камджалов, Сесил Аструк и Филип Фало. ЙОРДАН КАМДЖАЛОВ Артистичен директор и Главен диригент на GENESIS ORCHESTRA и МУЗИКАЛНА ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ЧОВЕКА. Учи дирижиране в София и Берлин. Специализира в майсторски класове на диригенти от световна величина и има впечатляващи изяви на три континента. Лауреат на редица международни конкурси за диригенти. През 2011 г. е избран с пълен консенсус за Генерален музикален директор и главен диригент на Хайделберг, а от 2018 година е Музикален директор и главен диригент на Хърватската национална опера и филхармония в Риека – Европейска столица на културата за 2020 г.

 

Ивелина Иванчева

 

Ивалина Иванчева

Ивелина Иванчева е родена в София. Завършва Средно музикално училище “Л. Пипков” в класа на доц. Лидия Кутева и продължава обучението си в Национална музикална академия в класа на проф. Богомил Стършенов. От 1976 до 1978 г. посещава летни семинари по клавирна интерпретация във Ваймар, Прага и Париж. През 1979 г. специализира пиано в Академия “Санта Чечилия” - Рим. Лауреат е на конкурса “Алесандро Казагранде” за клавирни дуа съвместно с А. Атанасов през 1980 г. Като солист и камерен изпълнител има голям брой записи в БНР, Радио Женева и Радио Лугано. Постоянен сътрудник на Камерна капела “Полифония” с основател Ивелин Димитров. Концертирала е в България, Сърбия, Хърватска, Италия, Франция, Германия, Унгария, Швейцария, Гърция, Испания, Турция, Малта, Канада, Индия, Китай и др. Участвувала е в международните фестивали “Охридско лято”, “Салон на изкуствата”, “Аполония”, “ppianissimo”, "Софийски музикални седмици" и е първи изпълнител на голям брой произведения в прегледите “Нова българска музика”. Провела е педагогически семинари в Гърция и Малта, както и по програма Еразъм в Бари, Италия. Има издадени компакт-дискове “Пеещи клавиши” с клавирна музика за деца, “С красотата и мъдростта на българската песен” съвместно с тенора Огнян Николов, "Музика за сетива невидими" с цигуларката Десислава Чолакова и "Before Birth" с цигуларката Йоана Стратева. Автор е на предаването “Албум за пиано” на Канал 1 на БНТ и педагогическото пособие "Игра на клавиши"; Член и председател на жури на наши и международни клавирни конкурси; Носител на Златна лира - 2015. г. и Кристална лира (заедно с камерна капела "Полифония") на Съюза на музикалните и танцови дейци в България; Понастоящем е професор по дисциплините Методика на клавирното обучение и Педагогическа практика в ИФ и Ритмика във ВФ на Национална музикална академия “Панчо Владигеров” - София.

 

 

 

Адрес
ул."Кап. Георги Цанев" N:17
гр.Пловдив 4020, България
Христо Ташев - hristo_tashev@abv.bg, тел.(+359) 0883 35 65 67
книжарница тел. 0897 84 39 71
Банкова сметка : Общество бяло братство
BG92ТТВВ94001528492623 Сосиете Женерал Експресбанк