Начало Програма за 2019

 

Йоана Стратева
 
Йоана Стратева

Йоана Стратева е родена в София. Започва да учи цигулка на шест години. Приета е в Интернат за даровити деца-музиканти. Завършва Музикалното училище и Държавна Музикална Академия в София в класа на проф.Аврамов. Специализира при Х..Шеринг в Женева и Ж. Калве във Франция. Работи като преподавател в Музикалното училище „Л. Пипков“, Държавна Музикална Академия „Панчо Владигеров“ и Нов Български Университет. Има издадени четири компактдиска с произведения на Беинса Дуно / Петър Дънов/, чиято музика тя популяризира по света. Концертирала е в САЩ, Коста Рика, Англия, Ирландия, Швейцария, Франция, Дания, Русия, Латвия, Македония, Гърция, Мароко и др.

 

Дуо Далчеви

Магдалена Далчева
 
МАГДАЛЕНА ДАЛЧЕВА

Завършва НМА "Проф. Панчо Владигеров" специалност виолончело. Специализира в двугодишен майсторски клас виолончело и камерна музика, както и на академиите в Германия, Швеция и Лихтенщайн. Един от основателите на Българско клавирно трио, с което става лауреат и носител на І награда на VІІ Общобългарско състезание за певци и инструменталисти. Концертира в Европа, Южна Африка, Китай и Корея. Изнасяла е концерти като камерен музикант на международните фестивали "Варненско лято", "Аполония", "Салон на изкуствата", "Дни на камерната музика" – Добрич, на фестивалите за съвременна музика в Бъкъу и Пула. Има издадени четири СD с камерна музика, както и записи за БНТ, БНР, Радио "Сарагоса" и SABC.

Стефан Далчев
 
СТЕФАН  ДАЛЧЕВ

Завършва висшето училище за музика „Фр. Лист“ – Ваймар орган и чембало. Концертира в Европа и Южна Африка като солист и камерен музикант: в световни музикални центрове – Берлин, Санкт Петербург, Виена, Лондон, Прага, Щутгарт и на известни исторически инструменти в Бранденбург, Фрайберг, Лам, Хаарлем, Рига. Реализира множество записи за БНР, БНТ, Балкантон, Южноафриканското радио и телевизия, както и СD, измежду които два за Бялото братство. Преподавал орган и чембало в Университета в Стеленбош (Южна Африка) и АМТИИ Пловдив. Преподавател по музикална теория и пиано в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград.

Вокална група „Дъга“
 
Хор Дъга

Вокална група „Дъга“ е създадена непосредствено след 2002г. в Пловдив с художествен ръководител Надя Табакова. В репертоара й влизат творби от български композитори, авторски творби от състава на самата група и песни от Учителя Петър Дънов /Беинса Дуно/. От 2003г.групата започва да изнася концерти в много градове на България- Варна, Бургас, Видин, Русе, Белоградчик, Смолян, Благоевград, Ст. Загора, Ямбол, Разград, Сливен, София и др. През 2012г. по покана на Братската общност във Виена, групата изнася голям мултимедиен концерт с лектория за живота и наследството на Учителя П. Дънов. През 2015г. заедно с български център „Просветление“ и по повод 24 май,тя осъществява турне в Италия-Венеция, Флоренция, Болоня, Рим, като групата изнася концерт в Сан Оресте и във Вечния град на 100м. от базиликата „Св. Петър“ във Българското училище, където гости и българи слушат песните на Учителя П. Дънов. Вокална група „Дъга“ има активно участие в публичното пространство на Пловдив-чествания на важни събития и годишнини с клуб „Космос“ и други формации. Изнася концерти във Балабановата къща, Зала „Съединение“, Аула на НУМТИ, Берьозка и др.

Симеон Симеонов – тенор

 

СИМЕОН СИМЕОНОВ

Завършва Музикална Академия – София. Специализира в Италия – Рим, интерпретация при Борис Христов и вокално майсторство при професор Йоланда Манъони. В репертоара си има централните тенорови партии от оперите: Норма, Тоска, Мадам Бътерфлай, Бохеми, Травиата, Набуко, Ернани, Дон Карлос, Макбет, Ловци на бисери и др., които изпълнява в оперните театри в България и гастролите си в Австрия, Германия, Италия, Белгия, Холандия, Франция, Норвегия, Дания, Русия, Румъния, Молдова, Гърция…Има богат песенен репертоар от световната класика и Духовна Музика от Учителя Беинса Дуно, с които усилено концертира в страната и чужбина.Лауреат е на Седмия и Осмия национален преглед на оперното, оперетно и балетно изкуство.Издал е осем аудио-касети и осем компакт диска.

Виктор Илиев
 
Виктор Илиев

Диригентът и композитор Виктор Илиев е описан от международната преса като " ... едно Изключително музикалено преживяване ... " Ostsee Zeitung ", “...изключително прецизен и харизматичен ... " Märkishe Allgemeine. " Виктор Илиев по настоящем е музикален директор на “Atlas Symphony Orchestra”, гост диригент на Националната филхармонията в Яш, Румъния. Дебютира и с Националния камерен оркестър на Люксембург и Симфоничния оркестър на румънското национално радио Букурещ, Симфоничния оркестър на БНР, както и по покана на Юстус Франц дирижира новогодишния концерт на Филхармония на нациите в Германия, описан от Westfalen Blatt като " ... брилиантен ". Виктор Илиев учи кларинет в САЩ с бележития кларинетист Хукан Розенгрен, както и композиция и дирижиране в Грац и Виена. (проф. Беат Фурер и проф. Леополд Хагер). Aсистира на британския диригент Ричард Хикокс с Радио-симфоничен оркестър-Виена, както и подготвя съвременни оперни продукции за “Steirische Herbst” фестивал в Австрия. Виктор Илиев също е получател на престижната награда и стипендия за композиция " Албан Берг " ( 2001). През периода 2004-05 г. работи като музикален директор на “Euroculture en Pays Gentiane” фестивал във Франция по редица оперни и сценични проекти вдъхновени от Вагнероватаидея за Gesamtkunstwerk ( произведение на целукупност в изкуствата) , където представя и първата си авторска опера " Одисей " (2005 год.). От 2008 год. насам Виктор Илиев живее и работи в Германия със своя международен камерен оркестър, дирижирайки концерти с нова музика в цялата страна. Определян като един от водещите специалисти в сферата на образователните концерти в Германия, целящи популяризирането на съвременната класическа музика от млади европейски композитори сред подрастващото поколение. Като композитор е автор на редица оркестрови и музикално сценични произведения. Музиката му се изпълнява на сцени като: Триенале фестивал Рур, Музей Орсе в Париж, Национален театър Люксембург, Фолксбюне Берлин, Център Жорж Помпиду Париж, и много други. През 2013 г. той създава “Фондация Спектра” в България , като се стреми да ангажира общностите с ограничен достъп до култура.
 

ВИДЕЛИН ДЖЕДЖЕВ
 
ВИДЕЛИН ДЖЕДЖЕВ

Роден е на 1 ноември 1989г. в гр. Варна. Започва да учи цигулка на 6 годишна възраст при Геновева Бурова, а по-късно при Ганка Чепишева. Завършва НУИ „ Добри Христов“ през 2009 г. Продължава образованието си в НМА „Панчо Владигеров“ София, където учи цигулка при проф. Йосиф Радионов. По време на обучението си е участвал в майсторски класове на Минчо Минчев, Марина Капитанова. През 2010 г. получава първа награда на Академичен конкурс към НМА за изпълнение на Й. С. Бай и Н. Паганини. Работи като концерт-майстор в Камерен оркестър 432 и Камерен оркестър „Орфей“

Светослав Костов
 
Светослав Костов

Светослав Костов завършва музикалното си образование в Музикалната Академия в София, след което прави следдипломна квалификация като концерт-китарист в Държавната Музикална Академия "Ханс Айслер" в Берлин. Майсторски класове с Оскар Гилия, Алваро Пиери, Карло Маркионе и много други, както и активното участие в концертния живот на Берлин, го усъвършенстват като инструменталист и интерпретатор. Светослав Костов е лауреат на множество международни конкурси за китара, сред които са конкурсите в Синая (2007) и Берлин (2012). От 2011 година той е музикант на свободна практика в Берлин и концертира с водещите музиканти на световната сцена. Негови записи са разпросранени по цял свят от фирми като iTunes, Google Play, Amazon, Spotify и др. От Април 2018 година Светослав Костов е гост-доцент по класическа китара към Националната Музикална Академия „Панчо Владигеров“. www.costoff-music.com

Концерт на хор „Виделина“ с диригент Йордан Камджалов
 
хор Виделина“ class=


КОНЦЕРТ НА ХОР „ВИДЕЛИНА“ Концертът е посветен на музиката на Петър Дънов. Учителят Петър Дънов, български духовен водач и музикант, е автор на повече от 200 мелодии и песни, изпълнявани от състави и солисти в цял свят. Неговата музика е част от методите за хармонично развитие на човешкото същество. През 1937 год. ученикът на Петър Дънов, Михаил Иванов, известен като Омраам Михаел Айванов, създава общество на Всемирното Бяло Братство и хор „Виделина“ във Франция, в който участват стотици хора от цял свят (Франция, Канада, Швейцария, Германия, Австрия, Италия, Испания, Белгия и т.н.). Хор „Виделина“ изнася концерти в Европа, в България ще гостуват за трети път. Диригенти на концерта, с повече от 100 хористи, ще са харизматичният диригент и композитор Йордан Камджалов, Сесил Аструк и Филип Фало.   www.fbu.org/wordpress/activites-chant-choral/

 

ЙОРДАН КАМДЖАЛОВ
 
ЙОРДАН КАМДЖАЛОВ

Артистичен директор и Главен диригент на GENESIS ORCHESTRA и МУЗИКАЛНА ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ЧОВЕКА. Учи дирижиране в София и Берлин. Специализира в майсторски класове на диригенти от световна величина и има впечатляващи изяви на три континента. Лауреат на редица международни конкурси за диригенти. През 2011 г. е избран с пълен консенсус за Генерален музикален директор и главен диригент на Хайделберг, а от 2018 година е Музикален директор и главен диригент на Хърватската национална опера и филхармония в Риека – Европейска столица на културата за 2020 г.

Ивелина Иванчева
 
Ивалина Иванчева

Ивелина Иванчева е родена в София. Завършва Средно музикално училище “Л. Пипков” в класа на доц. Лидия Кутева и продължава обучението си в Национална музикална академия в класа на проф. Богомил Стършенов. От 1976 до 1978 г. посещава летни семинари по клавирна интерпретация във Ваймар, Прага и Париж. През 1979 г. специализира пиано в Академия “Санта Чечилия” - Рим. Лауреат е на конкурса “Алесандро Казагранде” за клавирни дуа съвместно с А. Атанасов през 1980 г. Като солист и камерен изпълнител има голям брой записи в БНР, Радио Женева и Радио Лугано. Постоянен сътрудник на Камерна капела “Полифония” с основател Ивелин Димитров. Концертирала е в България, Сърбия, Хърватска, Италия, Франция, Германия, Унгария, Швейцария, Гърция, Испания, Турция, Малта, Канада, Индия, Китай и др. Участвувала е в международните фестивали “Охридско лято”, “Салон на изкуствата”, “Аполония”, “ppianissimo”, "Софийски музикални седмици" и е първи изпълнител на голям брой произведения в прегледите “Нова българска музика”. Провела е педагогически семинари в Гърция и Малта, както и по програма Еразъм в Бари, Италия. Има издадени компакт-дискове “Пеещи клавиши” с клавирна музика за деца, “С красотата и мъдростта на българската песен” съвместно с тенора Огнян Николов, "Музика за сетива невидими" с цигуларката Десислава Чолакова и "Before Birth" с цигуларката Йоана Стратева. Автор е на предаването “Албум за пиано” на Канал 1 на БНТ и педагогическото пособие "Игра на клавиши"; Член и председател на жури на наши и международни клавирни конкурси; Носител на Златна лира - 2015. г. и Кристална лира (заедно с камерна капела "Полифония") на Съюза на музикалните и танцови дейци в България; Понастоящем е професор по дисциплините Методика на клавирното обучение и Педагогическа практика в ИФ и Ритмика във ВФ на Национална музикална академия “Панчо Владигеров” - София.

 

АЛЕКСАНДЪР И СНЕЖИНА СТОЙЧЕВИ
 
сем. СТОЙЧЕВИ

Александър Стойчев свири на цигулка от 7-годишна възраст. Завършва СМУ „Добри Христов“ в гр. Варна, а след това и АМТИИ, Пловдив. През 2007 г. завършва и магистратура по психология. Снежина Стойчева учи флейта също в СМУ „Добри Христов“, Варна и АМТИИ, Пловдив. От 2008 г. тя е доктор по методика на обучението по музика. Автор е на няколко сборници и методически пособия, свързани с обучението по флейта, блокфлейта и музика. След завършването си работят в родния си град Добрич като учители по музика, по цигулка и флейта. През периода 2001 – 2011 г. свирят в ансамбъл „Престо”, с който реализират над 100 концерта в различни градове. През същия период са част от организационния екип, който възстановява музикалния фестивал „Седмица на камерната музика – Добрич”. Александър и Снежина музицират заедно от 1993 г. Свирят произведения от Ренесанса до съвременността, както и творби от български композитори. Важна част от репертоара им е музиката на Учителя Петър Дънов, която възприемат и поднасят не само като произведение на изкуството, а по-скоро като средство за вътрешно осъзнаване и трансформация на изпълнители и слушатели. Последните години двамата са част от екипа, който работи за развитието на педагогическата система Слънчева педагогика в Детска школа „Бялото кокиче” и ЧОУ „Изгрев”, София. Там преподават музика, цигулка, флейта и блокфлейта, водят хор и оркестър.

 

ПЕТЪР ГАНЕВ
 
ПЕТЪР ГАНЕВ

ПЕТЪР ГАНЕВ (цигулар, композитор и диригент) е роден през 1951 г. Той е потомствен последовател на Беинса Дуно и възприема духа на неговата музика пряко от своя баща Пеньо Ганев – музикант и фотограф на Учителя, един от първите негови ученици. Петър Ганев е отличен познавач и изпълнител на музиката на Беинса Дуно. Той има водещо място в нейното популяризиране сред българската културна общественост. Завършва Музикалната академия в класа по цигулка на проф. Герги Бадев. Работи дълги години като водач в „Софийска филхармония” и след това в Камерен ансамбъл „Софийски солисти”. Концертира като солист и в камерни ансамбли. Изпълнява барокова музика на различни старинни инструменти. Основава и ръководи хор „Богомили” на общество „Бяло братство”, както и множество инструментални състави към същото. Като композитор той прави многогласни обработки на музиката на Беинса Дуно за хор, оркестър и различни камерни състави, което дава възможност за нейната сценична реализация в различни музикални жанрове. Като цигулар, диригент и пианист Петър Ганев реализира стотици концерти с музиката на Беинса Дуно в България и чужбина и прави многобройни записи с нея. През 1994 г. представя тази музика в Лондон и Кембридж. Петър Ганев осъществява многобройни мащабни концерти на музиката на Беинса Дуно с най-престижните професионални български музикални състави – Национален филхармоничен хор „Светослав Обретенов”, Камерен Ансамбъл „Софийски солисти” и др. с изтъкнати солисти на големите български сцени. Създава Ансамбъл „Музика Езотерика”, състоящ се от струнен квартет и певци, чиято цел е разпространяването на музиката на Беинса Дуно в сценичен вид. През периода 2014–2016 г. Петър Ганев осъществява като диригент и автор на обработките цикъл от 7 концерта в зала „България” с хор, оркестър и солисти, в които за първи път представя цялото музикално творчество на Беинса Дуно по случай 150 години от неговото рождение.

 

КАМЕРЕН АНСАМБЪЛ „СОФИЙСКИ СОЛИСТИ
Диригент и обработки: Петър Ганев
Солисти: Мариана Панова–сопран,
Цветана Бандаловска–сопран,
Атанас Младенов–баритон,
Стоимен Пеев–цигулка
 
Камерен ансамбъл Софийски Солисти“ class=


За своето вече половинвековно съществуване камерният ансамбъл „Софийски солисти” успява да създаде свой специфичен, индивидуален стил на интерпретация, но и си спечелва място в сърцата на милиони зрители и слушатели. Изкуството на „солистите” намира път към всеки – може би защото по един неповторим начин съчетава високи художествени критерии и достъпност, многообразие на репертоара и неговото изискано поднасяне. Името на ансамбъла и неговият диригент Пламен Джуров са синоним на безупречен професионализъм, а всяка тяхна поява на сцената е белязана от атмосфера на празничност и неизменно се превръща в събитие. „Софийски солисти” е състав, който отдавна си е извоювал трайно място в културния живот на България. Невероятно обширният им репертоар – от 15 век до новонаписани произведения, яркото им сценично присъствие и ювелирното съвершенство на интерпретациите им ги правят любимци както на публиката, така и на критиката. Ансамбълът многократно е правил интегрални изпълнения и записи на произведения от Бах, Моцарт, Барток, Веберн, Шостакович, Бритън и др. Многобройните концерти, записи и участия в телевизионни и радиопредавания изчерпват само едната половина от напрегнатото ежедневие на ансамбъла. Другата принадлежи на концертните турнета, опасали като с невидима мрежа цялото земно кълбо. Изкуството на „солистите” е познато в целия свят, те са еднакво обичани и ценени както в Европа, така и в САЩ, Канада и Япония. В историята на състава има поредица турнета, в които музикантите за два месеца са изнесли около 40 концерта пред над 30000 слушатели – включително и околосветско турне – от Париж през САЩ и Канада, Хаваите, Русия и обратно в София. Със сигурност няма страна в северното полукълбо на планетата, в която „Софийски солисти” да не са свирили, и то многократно. Но където и да са по света, те винаги охотно се завръщат в родината, при своята любима българска публика. Защото именно взаимността между изпълнители и слушатели поражда онази магия, която остава да тиае в залата и след концертите на ансамбъла и кара публиката с нетърпение да очаква всяка негова следваща изява.

МАРИЯНА ПАНОВА
 
МАРИЯНА ПАНОВА

МАРИЯНА ПАНОВА (сопран) завършва пеене в НМА в класа на проф. Павел Герджиков. Усъвършенства се при Юлия Винер, М. Бигаци, Райна Кабаиванска, Д. Со-виеро, Д. Дорнеман и Александрина Милчева. Печели награди от много български и международни певчески конкурси: Баден, Австрия (1999), Inter Atlantic International Competition (Пловдив, 2002) и др. Участва в европейски оперни фестивали (Ирландия, Франция, Испания и др.). Изнася редица самостоятелни концерти и рецитали в Биариц, Франция, където солира и в Девета симфония на Бетховен. През 2006 г. дебютира в Нант, Франция в ролята на Амелия от „Симоне Боканегра“ на Верди. Гастролира често във Франция, Италия, Ирландия, Испания, Малта и САЩ. Многократно концертира в България и в чужбина и като камерен изпълнител. Изпълнява централни роли в редица постановки на Софийска Национална Опера (в опери от Доницети, Пучини, Гуно, Моцарт и др.), където последните й блестящи изяви са в „Залезът на боговете” от Р. Вагнер и „Травиата” от Верди.

ЦВЕТАНА БАНДАЛОВСКА
 
ЦВЕТАНА БАНДАЛОВСК


ЦВЕТАНА БАНДАЛОВСКА (сопран) е родена в Русия. Завършва пеене в НМА в класовете на проф. С. Иванова и доц. Хр. Ангелакова. Усъвършенства се в майсторските класове на певците: Гена Димитрова, Р.Кабаиванска, Ал. Милчева, Салваторе Физикелла и на диригента Густав Куун. Лауреат е на редица български и международни конкурси: „Борис Христов” (2004 г.), „Певец на света” (Уелс, 2005 г.), „Опералия” (Вашингтон, 2001 г.) и др. От 2001 г. е първа солистка и любимка на публиката в Национална Софийска Опера, където изпълнява централни роли в много опери на Пучини, Моцарт, Вагнер, Гуно, Р. Щраус и др. Участва в европейски оперни фестивали. Гастролира във Франция, Италия, Испания, Русия, Тайван, Китай, Тунис и др. През 2004 г. представя интегрално песните на Р. Вагнер. През 2011г. Министерството на Културата я награждава с почетна грамота за развитието на българската култура, а Съюзът на музикалните и танцови дейци й присъжда наградата „Кристална лира” за изпълнението на ролята на Зиглинде в операта „Валкюра” от Рихард Вагнер.

AТАНАС МЛАДЕНОВ
 
AТАНАС МЛАДЕНОВ


AТАНАС МЛАДЕНОВ (баритон) е роден в семейство на оперни музиканти. Завършва пеене в НМА в класа на проф. Нико Исаков. Специализира в Консерватория „Джоакино Росини” в Италия в класа на Е. Дундекова и в майсторските класове на М. Ангелов, Е. Филипова, Е. Дундекова в София, А. Боайе и М. Паруто в Рим и Р. Хименес в Барселона. Стипендиант е на Българския културен институт „Борис Христов” в Рим, Фондация „Ямаха мюзик”, Фондация „Елвидия Феракути” в Пезаро, Италия, Росиниевия фестивал в Бад Вилдбад, Германия. Лауреат е на български и международни певчески конкурси. Гастролира в Австрия, Италия Германия, Франция, Унгария, Словения, Украйна, Корея, Испания, Гърция, Естония, Кипър и солира на множество български филхармонични оркестри. А. Младенов е солист на Софийска Национална Опера, където изпълнява централни роли в редица постановки на опери от Вагнер, Моцарт, Чайковски, Доницети, Масне, Росини и др.

СТОИМЕН ПЕЕВ
 
СТОИМЕН ПЕЕВ

СТОИМЕН ПЕЕВ (р. 1988 г.) печели първите си конкурси още като ученик в музикалното училище (Варна) в класа на Антоанета Илиева. Между тях са конкурсите в Провадия – „Светослав Обретенов”, Хасково – „Недялка Симеонова”, Варна – „Добри Христов” и участва в програмата на „Концертхаус” – Виена. Завършва висше образование в НМА “Проф. Панчо Владигеров” в класа на проф.Гинка Гичкова. В периода на следване става лауреат от академични и международни конкурси, сред които са “Панчо Владигеров”- Шумен, “Емил Камиларов”- София. От 2011г. е концертмайстор в камерен ансамбъл “Софийски солисти”. Солист на редица оркестри в страната и чужбина. Като солист на ансамбъла реализира няколко световни премиери на съвременни произведения. Има множество записи в БНР в съпровод на оркестър или пиано, включително и премиери, както и многократни излъчвания по БНТ. От 2014г. е и първи цигулар на квартет “София” при Софийска филхармония.

Пламена Гиргинова – сопран,
Гиргина Гиргинова-сопран,
Владимир Попов – баритон

ПЛАМЕНА ГИРГИНОВА
 
ПЛАМЕНА ГИРГИНОВА

Сопраното Пламена Гиргинова е родена в София, където завършва Немската езикова гимназия. След повече от 10 години като хорист и солист на Детския хор на Българското национално радио, Пламена решава, че музиката е нейното признание. Следва класическо пеене в НМА “Проф. Панчо Владигеров” в класа на проф. Мила Дюлгерова и завършва с магистърска степен. Сред значимите й постижения е първа награда от Международния конкурс за песенно дуо глас-пиано “Густав Малер”, втора награда от Европейския младежки конкурс “Короната на Търновград”, втора награда от конкурса “Млади виртуози”. Избрана е за стипендията на фондация “Борис Христов”, която й осигурява обучение в оперното студио Санта Чечилия в Рим, също така тя е стипендиант и на фондация “Йордан Камджалов”. Участва в постановките “Сестра Анджелика” като сестра Лучила на сцената на Старозагорската опера, “Вълшебната флейта” в ролята на Царицата на Нощта на сцената на Русенската и Софийската опери. През 2016 пътува активно из Европа с импровизационната опера “Опервил” на носителя на “Икар” Иво Димчев. През 2017 участва в спектаклите на “Парсифал” от Рихард Вагнер в Софийската опера. Част е от майсторските класове на Дарина Такова, Анна Томова - Синтова, Енедина Лорис, Ева Линдквист, Силвана Дусман и др. Има много записи за БНТ и БНР, както и дискове с духовна музика.

ГИРГИНА ГИРГИНОВА
 
ГИРГИНА ГИРГИНОВА

ГИРГИНА ГИРГИНОВА - сопран Родена в София, Гиргина Гиргинова от ранна възраст посещава уроци по солфеж и пиано. Пее като хорист и солист в Детския хор на БНР, с чийто състав концертира в Европа, САЩ и Япония. През 2004 г. Гиргина Гиргинова се дипломира с пълно отличие като магистър в НМА „Панчо Владигеров“ в класа по пеене на проф. Мила Дюлгерова, дългогодишна солистка на Плевенската опера. Усъвършенства своите певчески умения в майсторските класове на световноизвестните оперни прими Надежда Книплова(2003), Анна Томова-Синтова(2006), Райна Кабаиванска(2010) и Дарина Такова (2010, 2017, 2018). Лауреат е на редица академични, национални и международни конкурси, сред които трета награда от Академичния конкурс „Любомир Пипков“(2004), трета награда от Националния конкурс „Гена Димитрова” в гр. Плевен (2006), втора награда от Академичния конкурс „Парашкев Хаджиев“(2013), първа награда и наградата на Хенделовото общество в България от Международния конкурс „Розата на Евтерпа“ в гр. Карлово (2013) и много други. Дебютира на оперната сцена през 2003 г. в едноактната опера „Телефонът“ на Джан-Карло Меноти. От февруари 2007 г. до февруари 2018 г. е щатен артист-солист в Държавната опера - Русе, на чиято сцена има над 20 оперни и оперетни роли. Същевременно поддържа значителен репертоар в кантатно-ораториалния жанр и в камерната музика – 15 солови партии, редица песни и песенни цикли. От 2009 г. е редовен сътрудник на Баховото общество в България – изпълнява сопрановите партии в Магнификат, Йоханес и Матеус Пасион, Високата меса в си минор, Коледна оратория и различни кантати от Бах, както и ораториите „Израел в Египет“ и „Месия“ от Хендел Има записи за БНР и БНТ, както и издадени дискове с духовна музика. В момента работи по докторската си дисертация към НМА „Панчо Владигеров“. През февруари 2018 г. представя България в градовете Ауровил и Пондичери, Индия с два самостоятелни рецитала с пианистката проф. Ивелина Иванчева като част от тържествата по случай 50 години от основаването на Ауровил.

ВЛАДИМИР ПОПОВ
 
ВЛАДИМИР ПОПОВ

Владимир Попов - баритон е роден в гр. Русе. Завършва Френска езикова гимназия и Музикално училище в родния си град, със специалности пиано и класическо пеене. След отбиване на военната си служба учи в Държавната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ – София, в класа по пеене на проф. Илка Попова, където се дипломира с пълно отличие като Магистър през 2004 г. Лауреат е на конкурсите „Светослав Обретенов“ – Провадия, Втора награда, и „Любомир Пипков“ – София, Първа награда. След завършването си усъвършенства своите умения при големите български певци Никола Гюзелев и Гена Димитрова. Работи регулярно и с изтъкнатия вокален педагог Георги Делиганев. В продължение на 10 сезона Владимир Попов е артист-солист в Държавна опера – Русе, където изпълнява обширен репертоар от оперната и оперетна литература, както и разнообразен камерен репертоар. Гостува и на много други сцени у нас и в чужбина. През 2014 година защитава Докторска степен по музикознание и музикално изкуство с обширен дисертационен труд, посветен на историята на Русенска опера. Понастоящем, освен на оперното пеене Владимир Попов се е посветил и на другата си голяма страст – пианото. От есента на 2018 записва специализация по клавирна методика при проф. Ивелина Иванчева и започва да преподава по пиано на деца и възрастни, както и да акомпанира на свои колеги певци и инструменталисти.

Песни на Любовта и Светлината
 
Песни на Любовта и Светлината

Изпълняват: Надя Колева – сопран, Даниела Найденова – сопран, Венера Найденова – сопран, Тодор Иванов – пиано и аранжименти, Цветан Василев – пиано и аранжименти, Мирослава Димитрова – цигулка, Димитринка Бонева – цигулка, Бояна Андреева – виола, Палмира Томанова – виолончело, Никола Десев – блокфлейта, Водещ – Йоана Николова-Кар Текстове: Учителя Бейнса Дуно и Калина Първанова

ИНТЕРАКТИВЕН СПЕКТАКЪЛ В АНТИЧЕН ТЕАТЪР В КРЪГА НА ПЕСЕНТА
 
Йордан Камджалов и Мая Василева

Кулминация на събитията е Интерактивен спектакъл, воден от международно признатия визионер Йордан Камджалов, където за първи път пред публика ще бъдат съчетани трите формата на Музикална Лаборатория за Човека основани от Йордан Камджалов, с диригент Мая Василева: Музикална лаборатория за Човека – камерен състав
Музикална лаборатория за Човека – хоров формат
GENESIS CHAMBER ORCHESTRA
Музикална лаборатория за ВСИЧКИ – наречен България ПЕЕ, в който ще бъде включена като активен участник цялата аудитория на Античния театър.
Концертната част на спектакъла е върху авторски разработки на Й. Камджалов, базирани на музиката и текста на втори дял на Паневритмията, “Слънчеви лъчи”, който е изграден върху основата на български традиционни ритми и мотиви (например ръченицата). Тема на музиката и текста е освобождаването на Човека.

 

Георги и Теменужка Стойчеви
 
Георги и Теменужка Стойчеви

Георги и Теменужка Стойчеви са музиканти с дългогодишен стаж, свирили са в състава на Старозагорската опера. До пенсионирането си са били преподаватели по цигулка в Музикалното училище в Стара Загора. От много години свирят произведения на Учителя Петър Дънов.